Fem bästa veganviner just nu

Veganviner är som andra viner. Bara att de är veganska. What? Jo, vid klarning används bara ämnen som kommer från växtriket. Vinliv tipsar om Systembolagets fem mest prisvärda i fast sortiment.

Veganskt kallas det vin där klarning sker med ämnen från växtriket. Ibland kan man faktiskt klarna viner med restprodukter från djur, som fiskars simblåsor eller med äggvita.  Något som alltså är bannlyst vid tillverkning av veganska viner.

Läs gärna mer om det här >> 

Vinliv tipsar om de fem mest prisvärda veganska vinerna på Systembolagets fasta sortiment. Och kom ihåg: Veganskt vin är precis som allt annat vin. Utöver klarningsprocessen.

Vinliv tipsar!


Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2021, nr 2234, 79 kr

Aromatiskt vitt vin med toner av nässlor, lite krusbär, vinbär, lime, äpplen och päron i mycket markerad fruktstil. Perfekt som aperitif eller till en sallad på räkor eller tonfisk.


Ruppertsberger Imperial Riesling 2020, nr 72038, 99 kr 

Vitt syrligt vin, friskt med massor av gula äpplen, mogen citron, apelsin, inslag av lite honungssötma i mycket druvtypisk stil. Perfekt till poké bowl på lax och lite tropiska frukter.


Azabache Crianza 2016, nr 2708, 99 kr

Ursprungspräglat rött vin från Rioja med inslag av fat, vaniljsötma, mörka bär, julkryddor och lång eftersmak. Perfekt till lammgrytan eller till en lammfärsburgare med friterad sötpotatis.


Xavier Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic 2019, nr 2151, 109 kr

Kryddigt rött vin medörtiga inslag, här hittar vi både peppar, lavendel, mörka mogna bär, plommon i bra balans. Perfekt till grillade chuck rolls som serveras med rostade rotfrukter.


Ops nr by Loxarel 2017, nr 2814, 99 kr

Koncentrerat, smakrikt rött vin med islag av fat, örter, svartpeppar, mörka bär, sötlakrits och mogna körsbär i smakintensiv stil. Perfekt till gryta på högrev som serveras med slungad potatis.


Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.