Fräschaste salladen på spenat och melon

Gör så här:

Skala och tärna melonen. Skär gurkan i lika stora bitar som melonen.
Strimla löken.
Finhacka myntan.
Grovhacka mandlarna.
Blanda samman allt med spenaten i en stor skål och tillsätt godaste olivoljan, 0,5 dl.
Smaka av med flingsalt och peppar. Och smula över ytterst lite cayennepeppar.

Servera med ett glas vin!

Ingredienser 4 personer:

1 honungsmelon
1 gurka
150 g bladspenat, färsk
100 g salladslök
1 mynta på kruka
1 dl mandlar
½ dl hackad persilja
½ dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Cayennepeppar

Vinliv tipsar!

amie original rosé, 2023

Supersnygg design, både etikett och flaska. Vinet har en härlig charm, massor av rödbäriga, närmast frivola inslag, toner av granatäpple, röda äpplen, fin syra, citron och en medellång eftersmak med liten mineralisk ton.

Perfekt som det är, helst på en takterrass med härliga vänner, eller till lite skönt småplock.

Nr 72105 • 149 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.